Bătaie, în Penitenciarul Iași! Un deținut orb, lovit cu pumnii de față cu agenții din temniță (EXCLUSIV)

Bătaie, în Penitenciarul Iași! Un deținut orb, lovit cu pumnii de față cu agenții din temniță (EXCLUSIV)

15 iul. 2022, 02:00
Ciprian Nedelcu, în Local

O bătaie care s-a petrecut în Penitenciarul Iași s-a lăsat cu o pedeapsă pentru un deținut. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat ieri pe Silviu Moțoc cu suma de 3.000 de lei, pentru lovire sau alte violențe. Oamenii legii spun că individul ar fi sărit cu pumnii pe un coleg de detenție care este orb. Întreg conflictul ar fi izbucnit de la faptul că victima ar fi spus niște presupuse vorbe cu privire la agresor. Totuși victima a negat că ar fi spus ceva cu privire la colegul de detenție

O bătaie care a avut loc în Penitenciarul Iași s-a finalizat cu o pedeapsă pentru un deținut. Așadar, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat pe Silviu Moțoc cu suma de 3.000 de lei, pentru lovire sau alte violențe.

„Instanța ia act că persoana vătămată G.A.M. nu s-a constituit parte civilă”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Bătaie, în Penitenciarul Iași: un deținut orb, lovit cu pumnii

Acest proces penal al lui Silviu Moțoc a început pe data de 5 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 2 septembrie 2017, în jurul orei 13.00–14.00, inculpatul s-a deplasat la camera de detenţie E.1.3. unde era cazată persoana vătămată, şi, pe fondul unui conflict spontan, a lovit-o de mai multe ori cu pumnii în zona feţei, cauzându-i victimei leziuni ce au necesitat 3-4 zile de îngrijire medicală pentru vindecare”, au menționat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Silviu Moțoc a recunoscut comiterea faptei

În urma incidentului, victima a formulat o plângere penală. Deținutul orb care a fost lovit de coleg a susținut că agresorul i-ar fi reproșat că ar fi spus unele vorbe despre el. Agresiunea a fost văzută direct de către agentul supraveghetor al secţiei care a intervenit pentru aplanarea conflictului.

„În vederea aplanării conflictului, martorul i-a solicitat inculpatului să înceteze exercitarea actelor de violenţă şi, deşi acesta din urmă s-a conformat solicitării, i-a spus agentului supraveghetor : «Fă-mi raport!»”, au mai susținut anchetatorii ieșeni.

În ultimii ani, tot mai multe incidente de acest gen au fost sesizate în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. Așadar, oamenii legii au cercetat, audiat, trimis în judecată sau condamnat diverși deținuți acuzați de comiterea unor infracțiuni în spatele gratiilor.

De altfel, în fața magistraților, Silviu Moțoc a declarat că recunoaște fapta și că solicită ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

Acum, după acea bătaie din Penitenciarul Iași, un individ s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei din partea magistraților din cadrul Judecătoriei.

Comentarii
  • Un detinut orb? ce fapta penala putea face un individ orb??

  • Ce articol de căcat😂😂 dar ați spus că a fost lovit de fata cu agenți și în articol scrieți că a intervenit 😂😂😂 până la urmă cum este?
    Nici ziariști numai sunt ce erau odată 😂😂

  • La Iasi trebuie un control puternic ca e jale la pentenciar . Agentii se uita la ei cum se omoara.

  • Vineri 29.07.2022 tanti coafeza, mare președintă de sindicat,a fost la un pas să se bată în parcare cu un mic și drăguț coleg. Sărăcuța de ea, a încurcat și nu a înțeles încă 🤫 că stelele atârnate pe umeri nu o ridică în fața nimănui ci duce în derâdere corpul profesional din care face parte. În apărarea ei,prin curte era Don Limbric care se umflă în mușchi de-i sar nasturii de la cămășile ieftine purtate.
    Următorul titlu va fi… Cu mare ecou pentru sistemul penitenciar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *