Local

Aleșii Iașului votează astăzi aprobarea concesionării serviciului de termoficare. Peste 40 de proiecte de hotărâre sunt pe masa consilierilor locali – LIVE VIDEO, UPDATE, FOTO

Publicat: 26 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aleșii Iașului votează astăzi aprobarea concesionării serviciului de termoficare. Peste 40 de proiecte de hotărâre sunt pe masa consilierilor locali - LIVE VIDEO UPDATE FOTO
Ședință la Primăria Iași

Astăzi, 26 aprilie 2024, de la ora 10.00, consilierii locali s-au reunit la Palatul Roznovanu pentru a vota peste 40 de proiecte de hotărâre. Printre cele mai importante, aleșii Iașului vor aproba concesionarea serviciului de termoficare.

UPDATE 4: Proiectul 30 a fost aprobat.

Bogdan Cruceanu (PSD) a venit în ședință și a transmis că: „Au fost prezenți colegii mei în zona Cicoarei. Locuitorii ne roagă sa prioritizăm investițiile pe zona de apă și canal”.

Proiectele 31, 32, 35 au fost aprobate.

Proiectul 36 a fost respins.

Proiectele 37, 38 au fost aprobate.

Proiectul 39 a fost respins.

Proiectele 40, 41 au fost aprobate.

Proiectul 42 a fost respins.

Proiectele 43, 44, C1, C2, C3 au fost aprobate.

UPDATE 3: Mai mulți tineri au intrat în Sala Mare, în timpul ședinței. Aceștia purtau tricouri cu mesaje împotriva primarului Mihai Chirica.

Citește și: „Descinderi la Primărie”! Mai mulți tineri au intrat peste Mihai Chirica: „Iașul merită un primar, nu un penal”

Ordinea de zi a fost aprobată. Consilierii locali incep procedura de votare a proiectelor de hotărâre.

Proiectele 1, 2, 3, 4, 5 au fost aprobate.

Proiectul 6 a fost retras.

Proiectele 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28 au fost aprobate.

Primarul Mihai Chirica a părăsit sala, dar la scurt timp a revenit.

Proiectul 29 a fost respins.

Citește și: Consiliul Local a aprobat proiectul lui Mihai Chirica! Municipalitatea concesionează serviciul de termoficare

UPDATE 2: Cele mai importante declarații din ședința CL Iași:

Ionuţ Daniel Anastasiei (USR): „Trecerea de pietoni din calea Chișinăului, marcajul nu mai este vizibil dacă se poate să daţi o dispoziţie pentru montarea bretelelor luminoase pentru creșterea vizibilității”.

Laura Chiticariu (USR): „Solicitare a locatarilor care au imobile pe strada Petru Culianu care au depus cerere pentru asfaltarea acestei străzi care a rămas neasfaltată până astăzi. Nu s-a primit nici un răspuns. Situația Lascăr Catargi, Piaţa 14 decembrie, nu se poate ca pe o stradă pe care circulă pompierii, poliţia, salvările să existe parcări și încălcări de lege continue. A venit Poliţia Locală și a amendat oamenii care au parcat greșit. A venit o persoană și-a lăsat bolidul în fața restaurantului şi poliţia nu a făcut nimic. În respectul cetăţenilor, să se implementeze cu adevărat o politică de sancționare şi de fluidizare a traficului”.

Mugurel Laicu (PSD): „Iaşul, domnule primar, a intrat în 2012 în cartea recordurilor cu lansarea simultană a peste 12 mii de lampioane, în 2013 a intrat iar în cartea recordurilor pentru persoanele costumate în elfi. Cred că suntem pasibili să intrăm din nou în cartea recordurilor. Trebuie de dezvoltat și traficul şi infrastructura rutieră care bat pasul pe loc. Actualele zone stradale din Copou şi Bucium sunt dimensionate la nivelul de folosinţă al CAP-urilor. Astăzi văd că avem 3 PUZ-uri pe ordinea de zi cu cvartale de blocuri, dar văd că infrastructura rutieră a rămas blocată. Vă aduc aminte domnule primar pe 13 aprilie 2022 spuneați „grăbim supralărgirea aleii Sadoveanu”, aţi avut o idee foarte bună dar se pare că la sugestia unui deceneu aţi renunțat la ideea şi aţi pus pe tapet acel pasaj care nu știu în perspectivă, va dura 2-3 ani. Nu am văzut să intervenim cu un SF pe bretelele de la aleea Sadoveanu. Eu v-aş întreba dacă ne puteți spune ce măsuri strategice avem din zona Șoseaua Bucium – Pasaj Bucium – Bulevardul Socola până în Podu Roș”.

Primarul Mihai Chirica: „Probabil aţi văzut postările noastre referitoare la Șoseaua Bucium. Pe 20 mai este programată licitația pentru modernizarea bulevardului Poitiers. În soluția proiectantului s-a produs supralărgirea pentru viraj la dreapta spre Trei Fântâni prin exproprierea unei case. În Copou, supralărgirea aleii Sadoveanu este în proiectare cu predare proiect în 2 luni. Strada Ursulea este proiectată şi predată”.

UPDATE: Ședința a început!

Sunt prezenți 25 de consilieri locali, 7 dintre aceștia sunt în online. Absenţi sunt Elvira Rotundu (PSD) şi Bogdan Cruceanu (PSD).

Alexandru Ciochina depune jurământul pentru preluarea mandatului de consilier local. Acesta va fi noul consilier PNL în locul lui Ciprian Bostan, actualul City manager.

PNL a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor 23, 33 și 34. La scurt timp după proiectele au fost retrase.

Lista proiectelor de hotărâre supuse la vot

Adauga un comentariu