Prima pagină » Eveniment-Social » A 16-a ediție a Concursului Internațional de Arte Vizuale a fost organizată de Palatul Copiilor din Iași

A 16-a ediție a Concursului Internațional de Arte Vizuale a fost organizată de Palatul Copiilor din Iași

06 iun. 2023, 09:30,
în Eveniment-Social

Primăvara în sufletele a zeci de copii veniți din ţară și din străinătate, prilejuită de cea de a 16-a ediție a Concursului Internațional de Arte Vizuale, organizată de Palatul Copiilor din Iași. A fost de fapt un serial de evenimente desfășurate pe parcursul mai multor zile, ce a culminat cu vernisarea expozițiilori” Bucuria culorilor “și” Natura în viața noastră”, în data de 20 mai current, la care am fost invitat împreună cu dustinsa pictoriță şi profesoară. doamna Ofelia Huțul.

Cu acelaşi prilej au fost oferite diplome și medalii participanților la concurs.

Cronica pe scurt a unui eveniment remarcabil, de suflet și de culoare

A fost o veritabilă sărbătoare a culorilor și a sufletelor candide ale copiilor veniți din toate colțurile țării, precum și din străinătate.
Concursul a avut două etape: una indirectă, la care au participat copii din 11 state străine, alături de cei din România și Republica Moldova, și alta directă, la care au fost prezenți copii din 10 județe din România și din Grecia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova.

Pe parcursul prezenței la Iași, copiii și îndrumătorii lor au participat la ateliere de lucru, care le-au permis să se cunoască și să îndrăgească Orașul de pe cele șapte coline.

„A fost un privilegiu pentru mine să-i cunosc, să le admit talentul și să mă încarc de bucurie.De mult nu am mai întâlnit adunați la un loc, atâția copii fericiţi.
I-am cunoscut și pe copiii din Ucraina însângerată. Pe chipurile lor se citea tristețea și îngrijorarea pentru țara lor vitregită și pentru soarta părinţilor rămași să lupte acasă. Pentru o clipă, războiul nedrept a rămas în urmă, iar bucuria le-a inundat sufletele.

Această impresionantă desfășurare de forțe se datorează, în mare măsură talentului, dăruirii și stăruinței distinsei profesoare Mădălina ElenaToma. Absolvantă a Universităţii de Arte “George Enescu” și doctor al Universităţii “Al. I Cuza”, domnia sa preda Arte vizuale la Palatul Copiilor din Iași, este membru al UAP R și are o remarcabilă activitate de pedagog și artist vizual. Cu egală măestrie, domnia sa a reuşit să o atragă și pe fiica sa, Bianca – Maria, azi colegă de breaslă și de muncă, o tânără talentată, despre care am convingerea că vom mai auzi.

„Să organizezi un eveniment de o asemenea amploare este o probă de curaj profesional și de nobilă dăruire. Iar să pui suflet astfel încât să poți dărui și altora din bucuria ta de îndrumător de talente este o mărturie de smerenie față de nobilă profesiune de dascăl. Faptul este cu aât mai semnificativ în aceste zile în care dacalii îşi reclamă drepturile legitime. Iar cu izvoditori de talente asemenea domniei sale avem confirmarea că școala îşi face datoria. În pofida împrejurărilor adesea potrivnice, dascălii știu mai bine decât alții sensul major al ideii de datorie. Mai rămâne ca și societatea să se deprindă a înţelege că fără aceasta asumare nobilă, nici ei nu îi va fi bine”, a transmis criticul de artă, prof. univ. dr. Mihai Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`