Actualitate

ÎPS Teodosie, supărat după ce slujba oficiată de el a fost întreruptă: „Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde” – VIDEO

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
ÎPS Teodosie supărat după ce slujba oficiată de el a fost întreruptă Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde - VIDEO
Slujba oficiată de Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, cu ocazia Zilei Marinei a fost întreruptă de organizatori, după un decalaj în program

Slujba oficiată de Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, cu ocazia Zilei Marinei a fost întreruptă de organizatori, după un decalaj în program. Decizia a fost luată pentru a nu întârzia zborul unor aeronave ce urmau să survoleze zona. „Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde”, a declarat la plecare IPS Teodosie, vizibil iritat.

IPS Teodosie şi-a continuat apoi slujba pentru aproximativ cinci minute, fără sunet, după care a părăsit portul militar.

Arhiepiscopul a declarat jurnaliştilor că este pentru prima oară când i se opreşte microfonul în timpul unei slujbe religioase şi că nu vrea să interpreteze acest gest.

„Nu știm de ce au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde. Mi-au dat 17 minute, ceea ce… și mai aveam timp”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, potrivit Antena 3, în momentul plecării.

La manfestările organizate la Constanța de Ziua Marinei au luat parte și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Momentul în care este tăiat microfonul Arhiepiscopului Tomisului poate fi urmărit la minutul 10:54.

Doi lideri ai coaliției, absenți de la Ziua Marinei

La festivitățile prilejuite de cea de-a 120-a festivitate de Ziua Marinei, președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au fost prezenți în Portul Militar Constanța, dar ceilalți lideri ai coaliției, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au absentat de la ceremonie. Hunor a explicat pentru Libertatea că abia astăzi a revenit din concediu.

La festivități au mai participat ministrul apărării, Vasile Dîncu, ministrul de interne, Lucian Bode, şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

În discursul susținut în Portul Militar Constanța președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit marinarilor pentru sacrificiile făcute, dar a transmis și un mesaj în contextul războiului de la graniță, amintind că „ne aflăm pe țărmul Mării Negre, la numai câteva sute de kilometri distanță de războiul nedrept și brutal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”.

Iohannis, de Ziua Marinei Române: Creşte alocarea bugetară pentru Apărare

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă la Ziua Marinei Române că, începând cu anul 2023, autorităţile vor face un efort pentru a creşte alocarea bugetară pentru Apărare de la 2% din PIB la 2,5%: „În câteva luni, ţara noastră a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii”.

„Mă bucur că suntem iar împreună pentru a celebra această mare sărbătoare, Ziua Marinei Române. 15 august vă este dedicată dumneavoastră, celor care v-aţi clădit o carieră în slujba marinei militare şi civile. Vă salut cu multă căldură şi vă urez , dragi marinari! În această zi deosebită, aprecierea şi recunoştinţa noastră se îndreaptă către dumneavoastră, cei care purtaţi cu demnitate şi curaj drapelul tricolor pe mările şi oceanele lumii. Tenacitatea, dârzenia, rezistenţa şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă fac din profesia de marinar una deopotrivă onorabilă şi dificilă. A fi marinar este mai mult decât o meserie, este un stil de viaţă care presupune multe sacrificii, dar şi nenumărate satisfacţii şi împliniri. În aceste momente aniversare, vă îndemn să aducem un omagiu eroilor mărilor şi oceanelor care şi-au dedicat viaţa apărării României şi s-au jertfit sub pavilionul naţional”, a spus Iohannis.

Comentarii
  • Ortodoxia ii sta in gat khazarului Tradator Criminal Negustor de copii Joianis Shase Kase, asa ca a facut intentionat acest gest pentru a intrerupe slujba.Totul a fost premeditat.

    Si Ceausescu a daramat biserici si a incercat sa distruga ortodoxia, si a sfarsit executat de Cabala.
    Si acest Criminal khazar autointitulat urmash al lui Hitler va avea soarta pe care o merita: plutonul de executzie.

  • Ce lalaieli jalnice. Oare chiar e incantat bunul Dumnezeu de tot circul asta ortodox pe bani mulți si kile de aur ?

Adauga un comentariu