Actualitate

Ministrul Agriculturii, recomandare pentru români. Petre Daea susţine producătorii locali

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Agriculturii recomandare pentru români. Petre Daea susţine producătorii locali
Petre Daea,susține că nu va exista o criză alimentară în România

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a susţinut astăzi, 4 august 2022, o conferinţă de presă. La finalul acesteia, Petre Daea a făcut un apel la români pentru a susţine producătorii locali.

Având în vedere faptul că foarte multe culturi din ţara noastră au fost afectate de canicula, românii sunt sfătuiţi să cumpere legume şi fructe din producţia autohtonă.

Petre Daea susţine producătorii locali şi le recomandă cetăţenilor să cumpere legume de la fermierii români

Petre Daea, cel mai mediatizat ministru al Agriculturii al tuturor timpurilor, a menţionat că este un om care munceşte tot timpul şi îşi lasa propria persoană pe locul doi până când vede ca munca sa a avut roade.

„Domnule, eu sunt pregătit să plec în secunda doi. Păi când te așezi pe scaun și îți propui cât să stai, nu faci nimic. Eu muncesc tot timpul! Nici mâncare nu-mi trebuie dacă văd rezultatul muncii, domnule. Mă alimentez în mers ca și panoul fotovoltaic!”, a declarat în stilul său caracteristic Petre Daea.

Ministrul MADR mai afirmă că românii nu trebuie să se îngrijoreze de faptul că nu vom avea pâine pe masă şi le recomandă să cumpere legumele din producţia fermierilor români pentru a încuraja astfel comerţul local.

„Vă rog pe toți să cumpărați legume de la producători locali, să le dăm sprijin. Fiecare își dorește ce e bine pentru ei. Fermierul are ca scop să ia cât mai mult, că muncește. Am văzut peste tot, avem legume, pentru că fermierii sunt lângă surse de apă. Unde au sursă de apă stabilă acolo sunt fermierii. Eu am un preț la legume: prețul respectului. Dacă se oprește și ia de la fermier tot ce are el, știu cu câtă greutate se fac, și cât îmi cere atât îi dau”, a mai menţionat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ce spune ministrul Petre Daea despre creșterea prețului la pâine

La finalul lunii iulie, ministrul Petre Daea a anunţat că va fi o creştere şi a preţului la pâine, din cauza faptului că recolta de grâu e tot mai costisitoare pentru fermieri.

”Sigur că scumpirea vine mai mereu dintr-o parte în alta. Eu, de obicei, nu mă lansez în abordările acestea apocaliptice. Nu o să poată să vină scumpirile, toate din afirmațiile pe care le fac eu, pentru că n-am putut să fac asemenea afirmații vizavi de scumpirea pâinii. Prețul pâinii se realizează în baza unui proces tehnologic care are elemente componente ce se duc spre costul de producție”, a transmis ministrul Agriculturii.

De asemenea, Daea a încercat să liniştească cetăţenii afirmând că pâinea necesară se va găsi deoarece cantitatea de grâu pentru consumul propriu se afla în magazia statului.

Ministrul Agriculturii a ținut să mulţumească fermierilor pentru efortul din acest an şi a reiterat faptul că producţia de grâu obţinută acoperă necesarul intern şi permite inclusiv exportarea unor cantităţi.

Mai mult decât atât, cu toate acestea şeful MADR nu a dorit să anunţe care este producţia de grâu obţinută în acest an, motivând că ar putea influenţa piaţa având în vedere situaţia specială din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, dar Petre Daea continuă să susțină producătorii locali.

Adauga un comentariu