Actualitate

RAAPPS i-a trimis notificare lui Traian Băsescu. Fostul președinte al României ar putea fi evacuat silit din vila de protocol

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
RAAPPS i-a trimis notificare lui Traian Băsescu. Fostul președinte al României ar putea fi evacuat silit din vila de protocol
Traian Băsescu nu o să mai incaseze indemnizaţie de fost președinte, nu va mai beneficia de protecția SPP, va trebui să evacueze vila, iar consilierul personal a fost concediat

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) transmite, miercuri, într-un comunicat oficial, că luni a expirat termenul în care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol, iar fostul Preşedinte al României a fost notificat de acest lucru. Regia spune că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vor demara procedurile de evacuare.

Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului- reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială. RA-APPS precizează că în data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1.

Întrucât imobilul menţionat nu a fost eliberat şi predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Preşedinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.

”Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”.

Prima reacție a lui Traian Băsescu, după notificarea RAAPPS

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că se va muta când va fi locuibil apartamentul pe care l-a cumpărat.

„În primul rând nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat Băsescu.

Întrebat când va fi gata apartamentul, Băsescu a spus că nu ştie.

„Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, a arătat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că a primit notificare de la RAAPPS.

„Am primit ieri notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul şi că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”, a mai spus el, precizând că nu i s-a dat şi un termen pentru a elibera imobilul.

Comentarii
  • Sunteti nebuni vorbim de un Presedinte nu de un neica nimeni. Voi ai cui oameni sunteti daca nu va respectati Presedintele?

  • Da ce asa o problema? orice puscarie din romania-colonia are „apartamente” gata „mobilate” pentru securistul asta excroc…. asa ca repejor intr-unul din ele !

Adauga un comentariu